Ο Σύλλογος Γηγενών Μακεδόνων στο 2ο Πανελλήνιο Αντάμωμα – Σύλλογος Γηγενών Μακεδόνων Θέρμης

Ο Σύλλογος Γηγενών Μακεδόνων στο 2ο Πανελλήνιο Αντάμωμα

Νταούλι, ζουρνάς, κλαρίνο, νταχαρές… Νάουσα, Ρουμλούκι, Αριδαία, Δράμα, Χαλκιδική… ήχοι και πολύχρωμες φορεσιές από όλες σχεδόν τις περιοχές της Μακεδονίας, συναντήθηκαν το Σάββατο 13 Μαΐου 2017, με αφορμή τη 2η Πανελλήνια Συνάντηση Μακεδόνων, που πραγματοποιήθηκε στο Καυτανζόγλειο Στάδιο Θεσσαλονίκης.

Εκατόν εξήντα χορευτικές ομάδες με τέσσερις χιλιάδες χορευτές παρουσίασαν αντιπροσωπευτικούς χορούς της Μακεδονίας, χρωματίζοντας με τις φορεσιές τους, τον χορό, το μεράκι και το κέφι τους, την όλη εκδήλωση. Συνολικά παρουσιάστηκαν δώδεκα χορευτικές ενότητες με τους μουσικούς και τους χορευτές να εναλλάσσονται μεταξύ τους, δίνοντας έτσι το ύφος της κάθε περιοχής.

Η ομάδα που εκπροσώπησε τον Σύλλογο μας παρουσίασε τους χορούς Νατρί (Πουστσένο Άρνισσας), Λισάβω, Γκάιντα και Σουλεϊμάν από την περιοχή της Πέλλας, ντυμένη με την ανάλογη φορεσιά. Μετά το τέλος και των δώδεκα χορευτικών ενοτήτων τα όργανα άρχισαν να παίζουν τον γνώριμο σκοπό του Συρτού Μακεδονίας και όλοι οι χορευτές που συμμετείχαν, σχημάτισαν έναν ενιαίο κύκλο, κλείνοντας με τον καλύτερο τρόπο την βραδιά.

Ελπίζουμε ότι το ραντεβού μας θα ανανεωθεί και για του χρόνου

Πατήστε εδώ, για να δείτε το φωτογραφικό υλικό μέσα από το Gallery