Πρωτομαγιά με τον Σύλλογο Γηγενών Μακεδόνων 2019 – Σύλλογος Γηγενών Μακεδόνων Θέρμης

Πρωτομαγιά με τον Σύλλογο Γηγενών Μακεδόνων 2019

Η Πρωτομαγιά με τον σύλλογο έχει γίνει πλέον θεσμός. Τα τελευταία 4 χρόνια, χορευτές, μέλη, φίλοι αλλά και ξένος κόσμος έρχονται στην παρέα μας στον υπαίθριο χώρο του Αγίου Τρύφωνα για να βρεθούν στην φύση και να τιμήσουν την Πρωτομαγιά.

Έτσι και φέτος, το ΔΣ και οι εθελοντές του συλλόγου βρέθηκαν από νωρίς το πρωί στο εξωκκλήσι για να ετοιμάσουν τον χώρο και να ανάψουν τις ψησταριές. Η ατμόσφαιρα όπως πάντα πολύ καλή, με χαμόγελα και θετική ενέργεια. Σε αυτό συντέλεσε βέβαια ο καιρός και το όμορφο τοπίο γύρω. Πανέμορφα ψηλά δέντρα, πολύχρωμα άγρια λουλουδάκια, ο ήλιος να λάμπει και τα πουλάκια να κελαηδούν λες και χαίρονταν και αυτά μαζί μας. Η αλήθεια είναι ότι η Άνοιξη μας μεταμορφώνει. Μας γεμίζει ενέργεια, χαρά, αισιοδοξία. Όλη αυτή η γιορτή της φύσης μας φτιάχνει την διάθεση.

Γι αυτό τον λόγο, μάλλον, πάνω από 350 άτομα βγήκαν από τα σπίτια τους και ήρθαν στον Αγιο Τρύφωνα για να χαρούν την ηλιόλουστη μέρα, να γίνουν ένα με την καταπράσινη φύση και να απολαύσουν τον καταγάλανο ουρανό. Έτσι λοιπόν, γύρω στις 11.30 αφού και οι μουσικοί μας είχαν πάρει την θέση τους, η γιορτή ξεκίνησε. Οι ιδιαίτερα αγαπητοί μας μουσικοί ήταν ο Γιάννης Κουσουλάκης στο βιολί. Ο Δημήτρης Παληογιάννης στο λαούτο. Ο Σταύρος Τσιμπραηλίδης στα κρουστά και ο Διονύσης Λιβανθηνός στο κλαρίνο και την φωνή. Έκπληξη στο μουσικό πρόγραμμα υπήρξε ο πολύ νέος σε ηλικία Αλέξανδρος Γεωργιάδης που έπαιξε λύρα.

Το γλέντι κράτησε μέχρι της 5. Από την αρχή ως το τέλος η πίστα ήταν γεμάτη. Ο κόσμος το χάρηκε και για λίγο ξέφυγε από την ρουτίνα της καθημερινότητας.

Το ΔΣ του συλλόγου ευχαριστεί όλους όσους παραβρέθηκαν εκεί και τους εύχεται και του χρόνου με υγεία.

Πατήστε εδώ, για να δείτε το φωτογραφικό υλικό μέσα από το Gallery