Το Παιδικό Τμήμα στο 27ο Παιδικό Φεστιβάλ – Σύλλογος Γηγενών Μακεδόνων Θέρμης

Το Παιδικό Τμήμα στο 27ο Παιδικό Φεστιβάλ

Όταν αναφερόμαστε σε παιδιά, το μυαλό μας ταξιδεύει σε γέλια, παιδικές φωνούλες, χαμόγελα, ροδαλά προσωπάκια, μάτια παιχνιδιάρικα και διάθεση όλο ζωντάνια.

Κι όταν μιλάμε για το 27 Φεστιβάλ Παιδικών Χορευτικών Συγκροτημάτων, που διοργανώνει το Εργαστήρι Παραδοσιακού Χορού Δασκάλων και Νηπιαγωγών Θεσσαλονίκης, σκεφτόμαστε την Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του 1ου-5ου Δημοτικού Σχολείου Συκεών, γεμάτη παιδιά και υπερήφανους γονείς.

Όπως θα καταλάβατε, το Παιδικό Τμήμα του Συλλόγου Γηγενών Μακεδόνων, πιστό στο ετήσιο ραντεβού του, εδώ και 27 χρόνια, συμμετείχε στο Παιδικό Φεστιβάλ, την Κυριακή 7 Απριλίου 2019 και ώρα 19:00.

Οι μικροί μας χορευτές, συνοδευόμενοι από μέλη του Δ. Σ. του Συλλόγου και τους γονείς τους, έφτασαν στις Συκιές γύρω στις 7 το πόγευμα. Αφού δέθηκαν οι τελευταίες μαντήλες και διορθώθηκαν τα ζωνάρια, τα παιδιά κάθισαν στις κερκίδες της αίθουσας, περιμένοντας υπομονετικά τη σειρά τους και παρακολουθώντας τις συμμετοχές των υπόλοιπων συλλόγων, που παρευρίσκονταν εκεί. Όταν ήρθε η στιγμή να χορέψουν και υπό τις οδηγίες του χοροδιδασκάλου, ανέβηκαν στη σκηνή γεμάτα χαμόγελο και χαρά.

Τα παιδιά φορώντας φορεσιές από την περιοχή της Θέρμης, χόρεψαν χορούς της Ασσήρου: Συρτό Μακεδονίας, Λενιο, Θοδώρα με γύρισμα σε τρεχάτο, Καρσιλαμά και Χασαπιά. Η παρουσία τους ήταν άψογη και εισέπραξαν το ζεστό χειροκρότημα όλων όσων βρίσκονταν στην αίθουσα.

Μόλις παρέλαβαν το κέρασμα, καθώς και το καθιερωμένο Αναμνηστικό, αποχώρησαν ενθουσιασμένα κι ευχαριστημένα για τα όσα έζησαν και πρόσθεσαν μια ακόμη εμπειρία στη συλλογή με τις αναμνήσεις τους.

Πατήστε εδώ, για να δείτε το φωτογραφικό υλικό μέσα από το Gallery